Hemma igen

Nu har jag fått komma hem igen, läkaren ville egentligen att jag skulle ligga kvar längre men jag ville prova att åka hem.
Alla prover osv låg bra nu så då var det okej. Men börjar jag må konstigt igen ska jag ringa direkt så läggs jag in igen.

Fick recept på tabletter mot illamående så ska hämta ut dom så fort receptet kommit in till Apoteket.
Annars är ordinationen VILA! Försöka dricka så mkt jag kan och bara ta det jätte lugnt verkligen.
Så nu är det upp till sambon att fixa allt runtomkring :)

Jag slänger mig därför på soffan nu och bara slappar.
Vi höres // Mammachexet


På sjukhus

Jaha, det blev till att åka in till akuten igår.
Så nu är jag inlagd på Gyn och får dropp efter dropp.
Har även fått lergigan comp mot illamåendet vilket verkligen funkar super bra!

Just försökt pilla i mig lite middag men det gick mindre bra. Försöker senare igen med te och macka eller nåt.

Igår på akuten gjorde de iaf ett nytt VUL och det är fortfarande små tvillingar och vi fick se deras hjärtan slå :D. Tokhäftigt!!
Och nu fick vi även ett bestämt datum för födsel för de kunde nu se hur långt gången jag var. Håller de sig kvar hela tiden ut så kommer de den 6e maj :)

Blir kvar till imorgon iaf men hoppas att jag får komma hem sen. Men vi får se :)
Kram på er //Mammachexet


Ropa inte hej...

Jag skulle aldrig sagt att illamåendet var över.
Fy s*tan!
Jag skulle koka gröt imorse till frukost, efter att ha stått vid spisen i ca 3 minuter var jag tvungen att sätta mig med huvudet mellan knäna för att inte svimma. Kändes som jag inte fick ordentligt med luft och allt började snurra...
 
Så fick jag iaf till slut i mig några skedar gröt, en kiwi och lite juice. Men se det kom upp lika fort igen...
Vi lunch åt jag lite kräm och mjölk och drack vatten. Halvtimme senare dejtade jag toaletten igen :'(
Orkar verkligen inte må så här! Känner mig så sjuk i hela kroppen, orkar knappt gå från soffan till badrummet - kryper hellre.
 
Sitter och väntar på att barnmorskan ska ringa upp som hon sa igår att hon skulle. Men med tanke på att klockan nu är kvart i sex på en fredag så verkar det som hon glömt mig :(
Funderar starkt på att ringa 1177 och höra hur jag ska göra, är rädd att jag behöver läggas in för att få dropp då jag förlorar mer vätska än jag får i mig för tillfället.
 
Så nej just nu kan jag inte påstå att jag gillar att vara gravid och tänker aldrig mer göra om det ifall detta fortsätter länge till!
 
Urk! // Mammachexet
 

Hoping for the best, but expecting the worst

Så där ja, nu ser det väl lite bättre ut iaf :)
 
Det var den 29:e augusti som jag gjorde testet och fick mitt livs chock!
Vi hade fått höra att chansen att vi skulle bli gravida på det naturliga viset var ungefär lika med noll så detta var vi inte beredda på.
Visst hade vi försökt länge och hoppats varenda månad att detta skulle vara den tursamma men tyvärr inte fått något resultat.
Men så gick jag då i lite mer än en vecka med väldans ont i brösten och lite molande mensvärk, så jag gjorde ett test mest på skoj.
 
Kan bara säga att det tog två sekunder innan det var ett jätte starkt plus i rutan! Så det var bara till att dra en vända till Apoteket igen och köpa ett till prov. Även detta visade positivt.
Ringde sambon som var på jobbet och sen till min mamma. Jag var fortfarande i chock dagen efter när jag fick tag i barnmorskan och blev bokad för ett VUL (vaginalt ultraljud) för att se hur långt gången jag var.
 
 
Under VUL:et kom nästa chock. Det var TVÅ små cellklumpar :O
Så det blev till att boka nytt VUL till den 10 oktober för att se hur de utvecklar sig.
Nu är jag alltså i ca vecka 8, cirka därför att det var för tidigt att se exakta veckan sist jag var där.
 
Jag hade en vecka med extremt illamående då jag mest dejtade toaletten och soffan men det har gått över nu. Däremot är jag ständigt trött och mår allmänt segt i hela kroppen. Ömma och svullna bröst ska vi inte ens tala om, jisses.... hehe ;)
 
Men nu ser vi fram emot nästa ultraljud och håller tummarna för att de båda små embryona hänger kvar, om inte båda så iaf ett som växer sig starkt och friskt :D
 
Kram på er // Mammachexet

Hej på er

Ny blogg då det hänt massa nytt i livet :)
 
Jag och min kära sambo väntar alltså tvillingar, första barnet(-nen) för oss båda och vi är överlyckliga!
Än så länge har vi bara kommit 8 veckor in i graviditeten så denna blogg kommer att vara anonym tills dess vi är säkra på att de små ärtorna hänger kvar ordentligt ;)
 
Närmsta släkt och vänner vet om vad som komma skall men vi vill vänta med alla andra tills de första 12 nervösa veckorna är förbi.
 
Jag ska berätta mer om hur vi fick veta osv senare men nu ska jag försöka få till designen här så den blir lite mer personlig :)
 
Kram på er så länge!
 
// Mammachexet ;D

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.