Ehm...

Jaha vad bra det går för mig att komma igång med bloggen igen då :p

Har alldeles för fullt upp om dagarna har jag märkt.
Idag har jag iaf varit på mvc och haft efterkollen hos bm.
Sen åkte vi till Ikea för lunch och lite lättare shopping.

Vi var väl hemma igen vid fem, då tog vi en promenad och postade dopinbjudan och handlade lite till middagen.
Sen har vi bara myst ute på altanen hela kvällen :)
Nu ligger vi däckade i soffan.


Starka Adele har full koll på huvudet och lyfter länge och stadigt :)


Baksidan av att ha tvillingar

Alla är så avundsjuka på att vi har tvillingar, att det är så himla mysigt osv osv.
Eh ja visst, när de är på de humöret så är det jätte mysigt.

Men som just nu när inget duger och båda kräver att bli burna så ser jag inte riktigt det där positiva med att ha två samtidigt haha.
Jisses Amalia, inte blivit mycket gjort denna förmiddag.
Av någon anledning har de börjat med ett nytt beteende som innebär att skrika hela förmiddagarna om de inte får bli burna och gosade med av antingen mig eller Jhonny.
Efter lunchmatningen någon gång brukar de till slut komma till ro och äntligen somna ett par timmar..

Tur de är så himla söta :p


Godkänt ultraljud

BVC tanten var super trevlig och lätt att prata med så det blir nog inget byte av henne minsann :p

Idag har vi varit till sjukhuset för ultraljud av Adeles höfter. Det fanns en liten misstanke om att höggradiga skulle vara instabil men icke!
De var fullt utvecklade och stabila på båda sidor så det fanns inget att klaga på :)
Skönt!

Nu sover de små i vagnen på altanen (22 grader i skuggan och vinden är alldeles ljummen!) medan jag och Jhonny sätter upp vårt nya vindskydd/utdragbara vägg.

Sen blir det till att testa nytt recept till middag följt av Eurovision.
Ska ni också kolla?

Jhonny hade lämnat detta till mig i soffan... Haha humor på hög nivå :p


Väntar

Sitter i soffan med två sovande små änglar <3
Vi väntar på att BVC sköterskan ska komma hit och väga osv. Det där första besöket som man egentligen får under bebisens första levnadsvecka typ. Men vi har ju varit inskrivna på neonatala hemsjukvården hittills så det har inte varit aktuellt fören nu :)

Hon lät väldigt trevlig och förtroendeingivande på telefon så vi hoppas det stämmer irl också :)
Annars fanns det fyra sköterskor till på det BVCt så det var baaara att byta om vi ville sa hon hehe. Men det ska nog bli bra tror jag :)

Nu vaknade Adele med ett skrik. Mat och ny blöja tror jag minsann hon sa ;)

Kram på er!


Förlossningsberättelse

Dagen efter att den där otrevliga läkaren sagt att det minsann inte skulle bli någon igångsättning för det var ju ingen fara med mig så kom ordinarie läkare på ronden.
Hon tittade på mig i nån minut och sen sa hon "Du mår inte alls bra va?! Vi skickar ner dig till förlossningen idag och sätter igång dig för så här kan vi inte ha det!"
Vilken lättnad! Så jag hörde av mig till sambon och sa att idag blir det bebisar! Han kom efter jobbet vid fyra, tiden då vi fått berättat för oss att vi skulle få åka ner. MEN! Så kommer kvällspersonalen in och säger att förlossningen är full så vi får vänta till dagen efter...
Så vi tog en sväng ner till sjukhuscafeterian och åt middag. När vi kom tillbaka sen möts vi av barnmorskan som säger att förlossningen ringt och sagt att de kan ta emot oss nu på en gång!
Vi mer eller mindre sprang ner för att inte bli av med vår plats haha.
 
Klockan åtta på kvällen satte de kateter och fixade i ordning mig på förlossningen. Så tog de hål på hinnorna så vattnet bara forsade ut, väldigt udda känsla måste jag säga haha.
Bm sa att det kunde ta ett tag innan något hände trots att jag varit öppen tre cm i flera veckor. Hon frågade hur jag tänkt med smärtlindring och jag sa att jag ville prova utan...
Det höll ju inte länge kan jag säga, i samma sekund som jag sa det så började ordentliga värkar rulla in med bara någon minuts mellanrum.
Så det blev lustgas, men bara på lägsta dosen vilket jag klarade mig på genom hela förlossningen.
 
Vid halv tio var det skiftbyte så den snälla bm gick hem men lämnade över till en lika bra annan bm. Hon gjorde en undersökning på tappen och utbrast "Oj nu får vi nog hämta in dem som vill vara med för nu är det dags. Vill du krysta så kör på!"
Så in kommer två barnläkare, två undersköterskor och en eller två bm till (minnet är inte det bästa just vid denna tidpunkt för jag låg med lustgas och det var folk överallt i rummet).
Rummet ställs i ordning, de sätter en mätare på tvilling 1 (Adele) huvud för att hålla koll på hur hon mår under krystarbetet. Men den lossnar så de får sätta om den tre ggr innan den fäster som den ska. Detta är ganska smärtsamt då de för upp en stav och händer osv osv och grejar runt där inne samtidigt som man redan har ont av värkarna.
 
Min fina sambo står vid mitt huvud och drar skämt och hejjar på. I mitt lustgasberikade tillstånd blir jag smått schizofren och skrattar läppen av mig åt hans skämt I HUVUDET men utåt sett kommer bara AAAAAAJ!! DET GÅR INTE MEEEER, DET GÖR OOOOONT! Så jag kände mig rätt tvådelad där ett tag haha ;)
Barnmorksorna och alla andra i rummet jobbade på, hjälpte till med andingen och höll koll på alla maskiner osv.
Så säger barnmorskan att nu får jag inte krysta mer! WTF?! Det gör ju skit ont jag vill krysta NU!
Men icke, för då var huvudet ute och jag var tvungen att vänta en värk så man inte tar i och spricker. Men det gjorde jag visst ändå, eller ja läkaren klipte mig någon cm åt sidan för att få ut huvudet utan att spricka vilket jag är glad att hon gjorde så här i efterhand. Hellre lite klippt än helt sprucken!
Jhonny fick snegla ner och såg hennes huvud och sen tog jag i för kung och fosterland och ut for hon :)
En bm ställde sig då och höll fast tvilling 2 (Hailey) i magen så hon inte skulle snurra runt när det plötsligt blev så mkt plats därinne.
Vid detta laget hade Jhonny klippt navelsträngen och jag fått upp Adele på bröstet. Jag skakar helt okontrollerat och svettas som en tok.
Så ska nästa unge ut, jisses amalia ingen vila här inte!
Bm säger att jag ska trycka på vid nästa värk men nu känner jag inte värkarna längre, jag är för trött...
Så Bm med händerna på min mage säger till när värkarna kommer och jag trycker på medan hon vägleder Hailey från utsidan.
 
Nio minuter efter att Adele kom ut så flyger Hailey ut med ett SPLASH som täcker mottagande Bm och golvet med vatten hehe. Jhonny klippte även hennes navelsträng och jag fick två skrynkliga ungar på bröstet. Under hela tiden så hade jag Adele kvar i famnen och skakade som en tok och nu skulle jag plötsligt hålla koll på en till unge haha.
Efter det så säger bm att jag ska krysta igen vid nästa värk. Eh va? Nä det ska bara vara två ungar ju, hinner jag tänka innan hon tillägger "Så vi får ut moderkakan".. Aaah, juste den ska ut också haha...
Ut kom den med ett plopp och sen var allt över.
 
Adele låg tyst och tittade på mig och Jhonny med stora fina ögon från det att hon kom ut och hamnade på mig. Hailey däremot kom ut gallskrikande med helt ihopskrynklat ansikte, tjurig som ett bi. När hon låg på mig hade hon handen knuten under hakan och låg med hårt ihopknipna ögon och tjurig underläpp.
Jag sa lite skämtande till Jhonny att hon ser ut som en tjurig gammal gubbe.
Dumt gjort, för sekunden efter började alla i rummet kommentera om hur lik Adele var sin pappa men att Hailey var en kopia av mig. Va fasen?! Haha hur ska man tolka det liksom haha...
Så Jhonny började ju tokskratta och ja sen dess har vi fått leva med att alla tycker vi har en varsin tvilling och jag ser tydligen ut som en grinig gubbe ;)
 
 
03.07 föddes Adele, 2300g tung och 45cm lång
 
03.16 föddes Hailey, 2310g tung och 46 cm lång
 
 
 

Imorgon

Hej igen. Vi får ta det imorgon istället.

Just kommit hem från svärföräldrarna med två övertrötta och hungriga små bebisar.
Lika trötta föräldrar dessutom så jag orkar inte skriva nu.

Men imorgon, då jäklar ;)
Kram på er!


Håll ut!!

Oj vad länge sen jag skrev något.
Har hamnat i hamsterhjulet här hemma med matningar, blöjbyten och bara massa mys med vår lilla familj.

Men nu ska jag väl kunna komma igång lite smått igen här på bloggen.
Töserna har hunnit bli en månad redan, hur gick det till?!
Och idag fyller lilla jag hela 23 år, hur gick det till?! Haha ;)

Nästa inlägg får bli förlossningsberättelsen men den får jag nog skriva på datorn och inte så här på mobilen via appen, blir nog lite långt o skriva på telefon.
Skriver ihop den imorgon och lägger upp för nu ska jag mysa med sambon min som totalt skämt bort mig idag :)

Kram på er!